"ПЕР ГЮНТ" НА ТЕАТЪР "СОФИЯ" ГОСТУВА В ОКИ ДОМ НА КУЛТУРАТА "ИСКЪР" - 10.10.2023

АКТЬОРСКАТА ТРУПА НА ТЕАТЪР „СОФИЯ“ ГОСТУВА В
ОКИ ДОМ НА КУЛТУРАТА „ИСКЪР“ НА 10-ТИ ОКТОМВРИ

За изборите, които стават наша съдба, разказва представлението  „Пер Гюнт“ на Хенрик Ибсен. За невероятните приключения на един мечтател, който дръзва да тръгне на път, за да покори света. Той иска да се отдели от корените си, от родното си място, от собствената си майка, от любовта, която го очаква, като непрекъснато предизвиква и обърква своите съграждани. Опитва всичко. Сблъсква се с всичко. Дори когато попада в пустинята – осъзнава, че единственият житейски смисъл е да запазим себе си. А любовта, която го е чакала през целия му живот, е неговото спасение.                                                                   

На 10 ОКТОМВРИ ви очакваме в ОКИ Дом на културата „Искър“, за да изживеем заедно магията на този спектакъл, който обединява фантастична актьорска игра, музика, танц и интерактивна визуализация.

Час на представлението: 19:00 часа

ИЗНЕНАДИ за всички вас на 10-ти октомври от 17:30ч., в сградата на ОКИ Дом на културата „Искър“
Подготвили сме ви изненади – безплатен урок по актьорско майсторство за всеки, който иска да се потопи в театралната магия. Всеки желаещ ще може да се превъплъти в герой от пиесата и поне за кратко ще бъде актьор, под ръководството на доц. д-р Лора Мутишева- преподавател в НАТФИЗ. 

Ще имате възможност да се срещнете с актьорите от трупата на Театър „София“, да зададете своите въпроси и да се снимате с тях. 

Елате да се потопите в един вълшебен свят заедно с нас!

"Пер Гюнт"
от Хенрик Ибсен
Творчески екип:
Превод: Стела Джелепова
Режисьор: Катя Петрова
Сценография и костюми: Борис Далчев
Сценография и костюми: Михаела Добрева
Хореография: Анна Пампулова
Композитор: Христо Йоцов
Визуална среда: Момчил Алексиев
Плакат: Радослава Боор
Звуков дизайн: Светлозар Георгиев
Фотограф: Иван Дончев

Участват:
Александър Тонев, Ириней Константинов, Йоанна-Изабелла Върбанова, Лора Мутишева, Михаил Милчев, Невена Калудова, Неда Спасова, Николай Върбанов, Николай Димитров, Пламен Манасиев, Елеонора Иванова, Юлиян Рачков, Неделин Найденов, Антон Димитрачков, Емилия Тончева, Ралица Нейкова, Александър Гочев

*„Пер Гюнт“ се осъществява по проект: „Пер Гюнт пътува“ и сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по Програма РА14 „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021“ 

**Със съдействието на ОКИ Дом на културата „Искър“